READ MORE
GO TO TOP
Specialist in elektrische installaties voor de maritieme industrie
Allround system integrator

Van der Leun is uw specialist in ontwerp, engineering, installatie en onderhoud van betrouwbare en efficiënte elektrische installaties voor de maritieme industrie, inclusief on- en offshore.

Smart solutions in de maritieme industrie, bouw, bagger en offshore
Smart solutions

Van der Leun heeft ruime ervaring op een aantal complementaire werkgebieden in de maritieme industrie, bouw, bagger en offshore. Die gecombineerde kennis en kunde vertaalt zich in een aantal in eigen huis ontwikkelde oplossingen.

Van der Leun Metaalbewerking: maatwerk in metaal
Metaalbewerking

Verspanen, plaatbewerking en constructies zijn de specialismen van Van der Leun Metaalbewerking.

Van der Leun Electrobouw: elektrische installaties voor industie en utiliteit
Electrobouw

Voor de aanleg en uitbreiding van elektrische installaties in de industrie en utiliteitsbouw schakelt u Van der Leun Elektrobouw in.

Installatietechniek in de maritieme industrie
Installatietechniek

We stellen de lessenaars, laskasten en schakelborden zelf samen, en bedraden en testen ze. Daarbij werken we kostenefficiënt, met standaardkasten en modulair opgebouwde schakelborden.

Automatisering van de installaties op uw schip
Automatisering

Behalve aan de hardware van uw installatie denkt Van der Leun natuurlijk ook aan de software. Het power management system van Van der Leun controleert en bestuurt de volledige energie-installatie van uw schip, elektrisch en mechanisch.

24/7 uw partner in reparatie en onderhoud van elektrische installaties
24/7 service

Van der Leun is uw 24/7 partner voor gepland en ongepland onderhoud. Dankzij ons wereldwijde netwerk ontzorgen we u waar u wilt, wanneer het u uitkomt.

Aandrijftechniek van Van der Leun: focus op werkschepen
Aandrijftechniek

Aandrijftechniek is altijd een van onze kerncompetenties geweest. De zeer uitgebreide kennis daarvan is het gevolg van onze jarenlange ervaring en de ontwikkeling van innovatieve concepten.

The power of Reliability

Ons Dienstenpakket

De dienstverlening van Van der Leun is belegd bij drie divisies. Ieder met een hoge mate van zelfstandigheid, maar met een volledige integratie van systemen, kennis en expertise.

Allround system integrator

Van der Leun is uw specialist in ontwerp, engineering, installatie en onderhoud van betrouwbare en efficiënte elektrische installaties voor de maritieme industrie, inclusief on- en offshore.

Electrobouw

Voor de aanleg en uitbreiding van elektrische installaties in de industrie en utiliteitsbouw schakelt u Van der Leun Elektrotechniek in.

Metaalbewerking

Verspanen, plaatbewerking en constructies zijn de specialismen van Van der Leun Metaalbewerking. Als zelfstandige divisie is dit een belangrijke toeleverancier voor onze elektrotechnische installatie. Daarnaast leveren we onder meer fundaties, kasten en kabelkettingen aan een breed klantenbestand.

Engineering

Voor ieder project stelt Van der Leun een dedicated team samen, dat naadloos aansluit bij uw project. Aan de implementatiekant is de leiding in handen van een On Site Manager, terwijl het technische deel van het project valt onder de verantwoordelijkheid van een Lead Engineer.

Automatisering

Behalve aan de hardware van uw installatie denkt Van der Leun natuurlijk ook aan de software. Het power management system van Van der Leun controleert en bestuurt de volledige energie-installatie van uw schip, elektrisch en mechanisch.

Productie en producten

Zodra de engineeringsfase is afgerond, gaat Van der Leun aan de slag met de productie van uw installatie. We stellen de lessenaars, laskasten en schakelborden zelf samen, en bedraden en testen ze. Daarbij werken we kostenefficiënt, met standaardkasten en modulair opgebouwde schakelborden.

Installeren

De installatie van uw systemen verloopt bij Van der Leun in drie fasen. We beginnen met het trekken van alle kabels. Dat doen we aan de hand van de tekeningen die onze afdeling Engineering heeft gemaakt. Daarbij is minimale bekabeling met maximaal resultaat het uitgangspunt.

Services & Strategic Maintenance

Van der Leun is uw 24/7 partner voor al uw reparaties, gepland en ongepland. Dankzij ons wereldwijde netwerk ontzorgen we u waar u wilt, wanneer het u uitkomt. Vanuit ons wereldwijde netwerk kunnen wij snel inspelen op de aard van u probleem.

Parts & Trading

Van der Leun is ook uw adres voor onafhankelijk advies over, en levering van kwaliteitsonderdelen van de beste merken. Als service aan u houden we een onderdelenlijst bij van de door ons geleverde systemen. Daardoor kunnen we u altijd snel een vervangend onderdeel aanbieden, vaak uit voorraad.

Aandrijftechniek

Aandrijftechniek is altijd een van onze kerncompetenties geweest. De zeer uitgebreide kennis daarvan is het gevolg van onze jarenlange ervaring en de ontwikkeling van innovatieve concepten. Wij waren en zijn een van de belangrijkste pioniers binnen de maritieme wereld op dit gebied. Daarnaast hebben wij bewezen dat nagenoeg alle industriële processen voorzien kunnen worden van passende aandrijfsystemen.

Safety stand-by vessel, Damen Shipyards
SAFETY STAND-BY VESSEL

Shipyard: Maaskant Shipyards, Stellendam
Customer: Damen Shipyards / Vroon

Sea Installer, A2SEA + GustoMSC
Sea Installer

Shipyard: Cosco Nantong, China
Customer: A2SEA + GustoMSC

Damen OSRV 1050, Ocean Pact
DAMEN OSRV 1050

Shipyard: Wilson Sons, Brazil
Customer: Ocean Pact

CCP System, Deme Group
Refit of Controllable Pitch Propeller (CPP) System

Deme Group commissioned us to upgrade the CPP system in their Orwell, a 90 meter trailing suction hopper dredger.

GustoMSC
GustoMSC

New control method for X-Y cantilever skidding

Eurocarrier, Neptune Marine
EUROCARRIER

Shipyard: Neptune Marine
Customer: Neptune Marine