Hydro Motion Team aan het werk bij Royal Van der Leun

Deze week is het TU Delft Hydro Motion Team op bezoek in onze werkplaats in Sliedrecht. Ze starten met het assembleren en integreren van de benodigde elektrische componenten voor hun boot op waterstof.

hydro-motion-team-at-the-workshop-at-royal-van-der-leun-sliedrecht-electrical-components-van-der-leun-sponsor-and-partner-of-the-tu-delft-hydro-motion-te

Het team start met het assembleren en integreren van de benodigde elektrische componenten voor hun boot op waterstof.Als vaste partner van dit innovatieve project zijn we blij onze expertise op elektrisch en automatisering vlak aan te kunnen bieden, evenals de benodigde componenten.


De afgelopen maand hebben de verschillende afdelingen van het hydro motion team gewerkt aan verschillende aspecten van het project. Zo is de afdeling Hull en Body druk bezig geweest met het voorbereiden van de mal en het v van de romp met vinyl ester. Nu de romp eindelijk in Delft is aangekomen, zullen ze de komende vijf weken bezig zijn met de assemblage en het wrappen van de boot.


Ondertussen heeft het Vehicle Dynamics team front struts en foil inserts geproduceerd en nauw samengewerkt met het Hull en Body team om een sterke verbinding tussen de struts en de romp van de boot te garanderen. De productie van de draagvleugels is deze week begonnen.

De Embedded Systems-afdeling heeft de boordsystemen operationeel gemaakt, van het kalibreren van de elektromotor tot het draadloos verbinden van de batterijcellen. Ze hebben ook grote vooruitgang geboekt met hun hoogtecontrolesysteem, met behulp van Maxon-motoren en besturingssoftware.

Al 15 jaar gebruikte het team zonnepanelen voor hun boten, wat tot duurzame innovatie in de maritieme sector heeft geleid. In 2021 veranderden ze het project van het Solar Boat Team naar het Hydro Motion Team. Ze bouwen nu verder aan 's werelds eerste vliegende waterstofboot.

Ook dit jaar heeft het team plannen om een innovatieve draagvleugelboot op waterstof te ontwerpen, te bouwen en te racen op de Monaco Energy Boat Challenge. Het team streeft ernaar uit te blinken in snelheid, manoeuvreerbaarheid en uithoudingsvermogen. Ze willen graag wereldkampioen worden en duurzaamheid te promoten.

Terwijl het team hard werkt aan hun volgende mijlpaal, de testfase, kijken we uit naar de ter waterlating en zijn we trots om deel uit te maken van dit innovatieve project.

Meer nieuws

Meer berichten
1 Royal Van der Leun tekent samenwerking overeenkomst met Stout Pijpleidingen - maritime industry -

Nieuwe order van duurzame partner Stout Pijpleiding B.V.

Tijdens de beurs Maritime Industry tekende Johan van Vuuren, Business Unit Manager bij Stout Pijpleidingen, en Peter Krommenhoek, Directeur bij Royal Van der Leun - Metaalbewerking een nieuwe overeenkomst.

Lees meer
Nieuwe order van duurzame partner Stout Pijpleiding B.V.