van-der-leun-header-historie
The power of Reliability

Van der Leun houdt zich al meer dan een eeuw bezig met elektrotechniek en alles wat daar mee samenhangt. Gloeilampen- en radioverkoper Jan Cornelis van der Leun stond aan de wieg van ons bedrijf toen hij begon met vervanging van gaslampen door elektrische verlichting. In 2020 bestaat Van der Leun 100 jaar!

van-der-leun-100jaar-logo-blauw
Royal Van der Leun Historie

Al snel na de opening van zijn winkel in 1920 in de haven van Sliedrecht werd hij ook gevraagd voor reparaties aan binnenvaartschepen. In de jaren die volgden werd Van der Leun steeds actiever in deze markt. Zijn zonen ontwikkelden het bedrijf tot een serieuze speler in de bouw- en maritieme industrie.

Het bedrijf groeide in omvang door aansluiting bij de befaamde Sliedrechtse baggerindustrie. Jarenlang was er geen baggerschip dat de haven verliet zonder de technologie van Van der Leun.

Het aantal kantoren breidde zich uit over de hele wereld. Jan Cornelis ontwikkelde al vroeg een sterk 24/7 servicenetwerk. Ook nu nog is dit een onderscheidende dienstverlening waarmee we onze klanten over de hele wereld ondersteunen met slimme projectgerichte oplossingen. We noemen dat global reliability, een van de belangrijke pijlers waarop wij ons konden ontwikkelen tot een wereldspeler op de markt voor de maritieme, bagger- en offshore-industrie.