van-der-leun-header-heat-exchangers
The power of Reliability

Na de introductie van watergekoelde vermogens elektronica in variabele frequentie regelaars hebben we onze eigen heeft Van der leun warmtewissellaar ontworpen. De warmtewisselaar is speciaal ontwikkeld om te zorgen voor een stabiele koelwatertemperatuur en minimalisering van condensatie van de frequentieregelingen.

van-der-leun-heat-exchangers

De warmte wisselaar - ook wel hex unit genoemd - is in verschillende varianten verkrijgbaar. Zo hebben we ook een mini HEX, het kleine broertje van de Hex unit. Beide units zijn zo ontworpen dat voor onderhoud de componenten vanaf de voorkant eenvoudig toegankelijk zijn.

De mini HEX heeft een gesoldeerde warmtewisselaar en is kleiner van formaat. Ook het leiding systeem heeft een kleinere diameter dan zijn grote broer, maar door de dubbelwaaier pomp geeft deze in bepaalde situaties even veel ‘flow’ als de grote HEX unit.

Het standaard vermogen van de mini HEX is 40KW, in de uitvoering met een platenwisselaar is deze ook beschikbaar met iets grotere vermogens. De HEX unit is standaard uitgerust met een platen koeler, deze is uit te breiden tot 180KW. In plaats van een technisch watersysteem kan voor koeling gebruik worden gemaakt van zeewater. De platenkoelers worden desgewenst geleverd met een classificatie certificaat.

Beide systemen kunnen worden uitgevoerd met een enkele of dubbele pomp, ook voor de aanvoer van het externe en interne water zijn we niet gebonden aan een vaste configuratie.

De HEX units hebben een eigen regelcircuit met een drieweg klep. Een overdrukventiel zorgt ervoor dat niet meer druk kan ontstaan dan gewenst. Ontluchting van het systeem vindt plaats op 3 plekken: op de pomp zelf om te voorkomen dat de seals droog lopen, op de koeler door een automatische ontluchter en door een handmatige ontluchter. Deze laatste word ook gebruikt voor het opvullen van het systeem.

Het systeem is voorzien van een druk- en temperatuurtransmitter die ervoor zorgen dat gegevens via een 4-20mA signaal ingelezen kunnen worden in elk systeem. Een flow switch alarmeert als er geen flow is, is standaard. Lekdetectie in de lekbak van de warmtewisselaar detecteert eventuele waterlekkage.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!