1. EMS on Europort 2023 side view landscape-3

Vessel Management System

The power of Reliability

Het Vessel Management System van Royal Van der Leun is een overkoepelend systeem waarmee je alle vitale functies van een schip mee kunt bedienen. Dit kan nu middels een gebruiksvriendelijke interface, vanuit één scherm.

1-ems-on-europort-2023-side-view-landscape
2-pms-peak-shaving-mode-royal-van-der-leun
2-power-management-system-royal-van-der-leun
3-main-engine-status-royal-van-der-leun
4-batteries-status-royal-van-der-leun
5-pms-ac-switchboards-royal-van-der-leun
6-fire-detection-system-royal-van-der-leun
7-all-system-alarms-royal-van-der-leun
8-valve-group-control-royal-van-der-leun
9-hatch-and-doors-system-royal-van-der-leun
10-vms-overview-legend-royal-van-der-leun
11-pms-daytime-interface-royal-van-der-leun

Wat is een Vessel Management System?

Het Vessel Management System is, dankzij zijn Human Machine Interface, een gebruiksvriendelijk systeem dat de gebruiker in staat stelt de vitale functies van een schip te bedienen via één scherm.

Royal Van der Leun ontwikkelt het VMS, inclusief alle inbegrepen systemen. Het programmeren van deze systemen is complex, maar heeft vele voordelen. Een van de grootste voordelen is dat ons VMS modulair is. Dat maakt het systeem perfect toepasbaar op ieder schip en op iedere mogelijke klantvoorkeur.

Het overkoepelende VMS omvat verscheidene systemen, zodat alle vitale functies van het schip bediend kunnen worden, zoals het: PMS, EMS, AMS en verscheidene andere systemen.

Power Management System

Het PMS stelt de bediener in staat om op een slimme manier de aandrijving van een schip te managen. Een van de grote voordelen van het PMS is dat het black-outs voorkomt en automatisch verhelpt.

Naast dat het PMS een grote veiligheidsverbetering is voor een schip, stelt het tegelijkertijd de bediener in staat om het energieverbruik te optimaliseren, dankzij:

  • Limitatie en reductie van voortstuwing en overige grootverbruikers als pompen.
  • Geautomatiseerde standby start/stop activatie van generator(en)
  • Energieverdeling tussen twee energiebronnen als batterijen, generatoren en dergelijken.

Het system toont de gebruiker de energieketen, reikend van de energiebron tot de verbruiker van de energie, middels een gebruiksvriendelijk overzicht. Het PMS brengt het energieverbruik in kaart, dit stelt de bediener in staat het energieverbruik op een slimme manier te managen.

Alarm Monitoring System

Het Alarm Monitoring System is van levensbelang voor het waarborgen van veiligheid van het schip en haar bemanning. Het slimme systeem monitort alle functies van het schip op verschillende levels als temperatuur, druk, spanning en andere variabelen. Het AMS geeft een duidelijk overzicht van alle mogelijke alarmen en geeft de gebruiker alle gedetailleerde informatie van mogelijke alarmen en verschaft direct controle en stelt daarmee de bediener van het VMS in staat om snel actie te ondernemen,

Er vloeit een handige functie voort uit alle informatie die vergaard wordt uit alle opkomende alarmen. De gegevens stellen de bediener in staat om actie te ondernemen op veel voorkomende alarmen. Zo krijgt de gebruiker inzicht in veelvoorkomende fouten, dit leidt tot het vinden van de oorzaken. Door veel voorkomende alarmen bij de oorzaak aan te kunnen pakken, kunnen we ze voorkomen, dat is smart maintenance.

Meer informatie over het AMS vindt u hier

Benieuwd?

Wil je precies weten hoe het Vessel Management System een perfecte match vormt met jouw schip? Contacteer Carlos de Sousa Costa, Business Developer bij Royal Van der Leun, via c.desousacosta@royalvanderleun.com