READ MORE
GO TO TOP
Specialist in elektrische installaties voor de maritieme industrie
Allround system integrator

Van der Leun is uw specialist in ontwerp, engineering, installatie en onderhoud van betrouwbare en efficiënte elektrische installaties voor de maritieme industrie, inclusief on- en offshore.

Smart solutions in de maritieme industrie, bouw, bagger en offshore
Smart solutions

Van der Leun heeft ruime ervaring op een aantal complementaire werkgebieden in de maritieme industrie, bouw, bagger en offshore. Die gecombineerde kennis en kunde vertaalt zich in een aantal in eigen huis ontwikkelde oplossingen.

Van der Leun Metaalbewerking: maatwerk in metaal
Metaalbewerking

Verspanen, plaatbewerking en constructies zijn de specialismen van Van der Leun Metaalbewerking.

Van der Leun Electrobouw: elektrische installaties voor industie en utiliteit
Electrobouw

Voor de aanleg en uitbreiding van elektrische installaties in de industrie en utiliteitsbouw schakelt u Van der Leun Elektrobouw in.

Installatietechniek in de maritieme industrie
Installatietechniek

We stellen de lessenaars, laskasten en schakelborden zelf samen, en bedraden en testen ze. Daarbij werken we kostenefficiënt, met standaardkasten en modulair opgebouwde schakelborden.

Automatisering van de installaties op uw schip
Automatisering

Behalve aan de hardware van uw installatie denkt Van der Leun natuurlijk ook aan de software. Het power management system van Van der Leun controleert en bestuurt de volledige energie-installatie van uw schip, elektrisch en mechanisch.

24/7 uw partner in reparatie en onderhoud van elektrische installaties
24/7 service

Van der Leun is uw 24/7 partner voor gepland en ongepland onderhoud. Dankzij ons wereldwijde netwerk ontzorgen we u waar u wilt, wanneer het u uitkomt.

Aandrijftechniek van Van der Leun: focus op werkschepen
Aandrijftechniek

Aandrijftechniek is altijd een van onze kerncompetenties geweest. De zeer uitgebreide kennis daarvan is het gevolg van onze jarenlange ervaring en de ontwikkeling van innovatieve concepten.

The power of Reliability

VDL-home-hero_engineering-1

Over Van der Leun

Van der Leun werkt met 170 specialisten over de hele wereld aan installatieprojecten in de maritieme industrie, bouw, bagger en offshore. Onze specialismen hebben we ondergebracht in drie divisies: Maritieme installaties, Metaalbewerking en Elektrotechniek. Die werken samen aan innovatieve, betrouwbare geïntegreerde oplossingen voor topbedrijven wereldwijd.

image002

Meer dan 100 jaar elektrotechniek

Ons bedrijf is al ruim een eeuw actief in de elektrotechniek. Lampen- en radioverkoper Jan Cornelis van der Leun begon kort na de opening van zijn winkel in 1912 met het vervangen van gasverlichting door elektrisch licht. Steeds vaker werd hij gevraagd voor reparaties aan binnenvaartschepen in de haven van Sliedrecht. In de jaren daarna bouwden zijn zoons het bedrijf uit tot een serieuze speler in bouw en maritieme industrie. Een eeuw later kwam er vrijwel geen Nederlands baggerschip van de werf zonder een installatie van Van der Leun. De ambitie nu: wereldwijd een top-3-speler zijn in elektrische installaties voor de maritieme industrie, bouw, bagger en offshore.

54d9e72554cce7372b676ce408198561

Missie en Visie

MISSIE
Van der Leun engineert en installeert vernieuwende, geïntegreerde elektrische systeemoplossingen voor de maritieme, bagger -en offshore-industrie. Van der Leun​ wil de wereld voor ​haar​ klanten kleiner maken door ze wereldwijd lokaal te ontzorgen.​​ We noemen dat ‘Global reliability’.

VISIE
Van der Leun wil wereldwijd topspeler zijn op het gebied van installatietechniek voor de maritieme, bagger -en offshore-industrie. Dankzij optimaal materiaalgebruik, doordachte installatie en een sterk servicenetwerk kunnen klanten waar dan ook ter wereld blind op onze systemen vertrouwen. Wij willen daarbij de installaties van onze klanten optimaal verbinden met zo min mogelijk kabels. Onze kennis willen we wereldwijd borgen en ​ontwikkelen​ in uniforme kenniscentra gespecialiseerd in maritieme systeemintegratie.

VDL-home-hero-installatietechniek-1

Altijd een passend resultaat

Dankzij onze jarenlange specifiek ervaring kunnen we als geen ander uw vraag omzetten in een passend plan van aanpak. Uw gesprekspartner is een sales engineer met ruime praktijkervaring. Hij stelt op basis van uw wensen een team samen dat naadloos aansluit bij uw projectvraag. Dankzij die aanpak is de offerte altijd scherp en het resultaat passend.

hero

Worldwide Network

Vestigingen van Van der Leun zijn te vinden van Roemenië tot Singapore, en van Dubai tot Vietnam. Dankzij dit wereldwijde netwerk kunnen we al onze klanten 24/7 lokaal ontzorgen. Daarnaast borgen en ontwikkelen we al onze lokaal opgedane kennis uniform. Dat maakt ons de de mondiale specialist bij uitstek op het gebied van maritieme systeemintegratie.

Bekijk onze bedrijfsfilm

Een indruk van ons bedrijf en onze professionals: