Solar Boat Team TU Delft lanceert design waterstofboot 2021

Solar Boat Team TU Delft  heeft het design van de 2021 boot gelanceerd! Ze gaan voor het eerst werken met waterstof in plaats van zonnepanelen.

solar-boat-tu-delft-printscreen-hydromotion-hydrogen-1

De laatste 15 jaar heeft het team boten met succes laten varen op de energie van de zon. Echter dit jaar is er een ambitieus nieuw plan. Een volgende stap richting een duurzame maritieme industrie.

Dit jaar bouwt het team een boot die op waterstof vaart. Dit doen ze onder project naam: Hydro Motion.
Ze schakelen over van het opwekken van energie met zonnepanelen naar het opslaan van groene energie. Waterstof is hiervoor ideaal en heeft een enorme potentie.

Vorig jaar was Van der Leun ook partner van het Solar Boat Team en ook dit jaar hopen we met elkaar weer tot mooie inzichten te komen en de toekomst van Waterstof verder te ontdekken.

Met deze boot zal het team racen op de open sea class van wereld kampioenen komende zomer in Monaco en laten zien wat de mogelijkheden van waterstof zijn.

Alleen door samen te werken kunnen we met zijn allen de uitdaging van verandering aangaan!

Meer nieuws

Meer berichten
Royal van der Leun Yachting Monaco Yacht Show 2022_liggend-1

Van der Leun Yachting op Monaco Yacht Show 2022

Monaco Yacht Show 2022 gaat bijna van start! Van 28 september t/m 1 oktober 2022 is het van der Leun Yachting team aanwezig op ’s werelds meest toonaangevende jachtshow.

Lees meer
Van der Leun Yachting op Monaco Yacht Show 2022