Succesvolle proefvaart voor Ropax Ferry Berlin-Ramelau

Berlin-Ramelau, een RoPax Ferry gebouwd door Damen Yichang Shipyard heeft een succesvolle proefvaart en is teruggekeerd naar Jiangnan Shipyard in Shanghai.

royal-van-der-leun-suzhou-china-sea-trials-berlin-ramelau-sea-trial
royal-van-der-leun-suzhou-china-sea-trials-berlin-ramelau-sea-trial-3-
royal-van-der-leun-suzhou-china-sea-trials-berlin-ramelau-sea-trial-2-
royal-van-der-leun-suzhou-china-sea-trials-berlin-ramelau-sea-trial-4-

De RoPax veerboot is gebouwd voor het Havenbedrijf van Timor-Leste (APORTIL) en heeft een capaciteit van maximaal 308 passagiers, voertuigen en vracht. De lancering was in mei van dit jaar, daarna zeilde ze naar Shanghai voor proefvaarten.

"Zelfs met tal van obstakels, is het project team erin geslaagd om, met bijna geen afwijkingen, door te gaan naar haar eindbestemming in Dili." zoals Flavio Cardoso Neves, voorzitter van de raad van bestuur bij APORTIL zei: “De pandemie heeft partijen beperkt te reizen en heeft de circulatie van materialen over de hele wereld belemmert. Maar met inzet, aanpassing en doorzettingsvermogen van het hele team heeft ons tot op de dag van vandaag geleid. Dat is de sterke persoonlijkheid van de maritieme industrie en haar mensen.”

Hierbij een bedankwoord aan het team dat de inbedrijfstelling heeft voltooid met wel meer dan twintig elektrische en automatiseringssystemen aan boord. Na de proefvaart van de Ferry en de naderende afronding, zal het opereren tussen de hoofdstad van Oost-Timor, Dili, de enclave Oecusse en het eiland AtaÚro. We kijken uit naar haar vertrek naar Dili!

Meer nieuws

Meer berichten