van-der-leun-header-innovatie

Energie Management Systeem

The power of Reliability

Het zelf ontwikkelde Energie Management Systeem van Van der Leun, is een systeem dat kan worden toegepast op ieder schip en geschikt is voor zowel nieuwe als bestaande installaties. Door het installeren van EMS haalt u het optimale rendement uit het aangeschafte aandrijfsysteem en levert u hiermee een belangrijke bijdrage aan een schoner milieu en een betere leefomgeving.

Het systeem wordt gebruikt om de prestaties van de geïnstalleerde energiebronnen zoals batterijen en generatoren te controleren, te regelen en te optimaliseren. Ook controleert en regelt het continue de stroombronnen op basis van belasting en laadstatus van de accu's.

Voordat een batterij leeg is, zorgt het EMS voor de juiste actie. De operator hoeft zich geen zorgen te maken over het opladen van batterijen en of het manueel wisselen van stroombronnen.

Het EMS is uitermate geschikt om diversen sets batterijen te monitoren. Het EMS zorgt voor het balanceren van de cyclus tussen de sets bij het laden en ontladen.

Een andere belangrijke functie van het systeem is het verzamelen van data uit de batterijsystemen en deze waarden op heldere en overzichtelijke manier te presenteren. Denk hierbij aan spanningsverschillen tussen de diverse cellen. Ook kan de temperatuur van elke cel afzonderlijk worden gecontroleerd en weergegeven in het systeem. Een afwijking in spanning of temperatuur kan direct worden vergeleken met oliedruk en temperatuurafwijkingen op een conventionele verbrandingsmotor. Het is ook belangrijke eis van Classificatiebureaus dat deze waarden op de bedieningspost beschikbaar zijn.

Het EMS zorgt ervoor dat het batterijsysteem continue via een stroomomvormer gekoppeld wordt aan de busspanning. Deze spanning, AC of DC, wordt constant geregeld om binnen de normen van het spanningsbereik te blijven en om zo een stabiel spannigsnet aan boord te kunnen garanderen. In situaties waarbij het batterijsysteem een ​​vermogensgrens bereikt, zal er door het EMS worden ingegrepen. Het managementsysteem neemt automatische de benodigde actie en zal indien nodig de operator informeren.

terug naar innovatie